unoregler.no logo

Hvordan spille Uno Flip

Jeg vil gjette på at du allerede kjenner til det klassiske kortspillet Uno. Spillet har vært en favoritt blant barnefamilier og andre barnlige sjeler i mange årtier. Nå får du det samme spillet med en vri. (Eller «med et Flip», kunne man kanskje si.) Nemlig en tosidig utgave hvor man bruker både forsiden og baksiden av spillkortene!

Introduksjon til Uno Flip

Uno Flip -kortspillet er laget sånn at hvert kort har henholdsvis en lys og en mørk side. På den ene siden av kortet kan det f.eks være en «8»er, men det på baksiden kan være et «Trekk 5»-kort. Og konseptet er at enkelte av kortene er «Flip-kort», som hvis de legges, fører til at man skal snu alle kortene – både dem på bordet og dem man har på hånden. Så man nå plutselig spiller med baksiden av kortstokken …ja, eller «on-the-flip-side», kunne man si.

Men det kan da ikke være noe gøy? Tenker kanskje du. Jeg har sett baksiden av de andres kort, så da vet jeg jo hva de har? Men når spillet kjører og pulsen dunker, glemmer du fort alt om hvem det var som hadde en «8»er eller to «3»ere.

For dem ønsker seg litt ekstra dynamikk og utfordring, er Uno Flip et spennende valg for spillekvelden! For en fullstendig guide til hvordan du kan nyte en god spillkveld med spenning og høy puls, kan du også sjekke ut casinodaysnorway.com.

Uno Flip regler

Før du begynner å spille Uno Flip, er det viktig å ha en forståelse av de grunnleggende reglene. Her er noen av de viktigste reglene du må kjenne til:

 1. Starten av spillet: Hver spiller får syv kort. Resten av kortene legges i en trekkbunke med den lyse siden opp. Det øverste kortet fra trekkbunken legges i en avkastbunke, også med den lyse siden opp.
 2. Spesialkort: I tillegg til de vanlige Uno-kortene (med tall i forskjellige farger), inkluderer Uno Flip spesialkort som «Hopp over», «Skift farge» eller det velkjente «Snu retning»/Uno reverse -kortet
  …og særlig for nettopp denne varianten; «Flip»-kortet.
 3. Trekk og kast: Spillere må matche kortet på toppen av avkastbunken enten etter farge eller tall. Hvis en spiller ikke kan legge ned et passende kort, må de trekke et kort fra trekkbunken. Hvis det kortet kan spilles, kan spilleren legge det ned umiddelbart, ellers går turen videre til neste spiller.
 4. Mål: Målet med spillet er å være den første til å bli kvitt alle kortene sine. Når du har ett kort igjen, må du huske å rope «Uno!» – ellers får du to straffekort.

Slik spiller du Uno Flip

Uno Flip spilles på samme måte som klassisk Uno, men med en spennende vri, nemlig at kortstokken kan flippes til den mørke siden. Hvis du har et spesialkort som «Flip», kan du nemlig spille det for å snu hele kortstokken. Når dette skjer, blir den mørke siden aktiv og nå må spillerne følge reglene som gjelder for den mørke siden. For eksempel, tvinger «Trekk 5» neste spiller til å trekke fem kort, og «Hopp over alle», som, ja, du gjettet riktig; hopper over alle de andre spillerne.

Strategier og taktikker

For å øke dine sjanser for å vinne i Uno Flip, er det nyttig å kjenne noen strategiske trekk og taktikker.

Viktige tips for å vinne

Kort sagt vinner man ved å være den første som kvitter seg med alle kortene sine. Her er noen tips til hvordan du kan prøve å sørge for at det blir deg:

 1. Hold oversikt over spesialkortene: Både dine egne og de andre spillernes spesialkort kan ha stor innvirkning på spillet, så prøv å hold oversikt over dem, så du kan utnytte det når kortstokken flippes!
 2. Flip på det rette tidspunktet: Bruk «Flip»-kortet strategisk for å dra nytte av den siden av kortstokken som passer best for deg.
 3. Vær selv klar til å reagere: Når noen andre spiller et «Flip»-kort, så vær rask med å tilpasse deg den nye siden av kortstokken.

Spillets slutt og poengberegning

Når en spiller blir kvitt alle sine kort, er runden over, og poengene beregnes. Poeng tildeles basert på kortene de andre spillerne sitter igjen med.

 • Tallkort gir verdien på kortet (f.eks. gir en «5»er 5 poeng)
 • De fleste spesialkort gir 20 poeng – med enkelte unntak,
  for eksempel gir «Hopp over alle» 30 poeng

Spillet fortsetter til en spiller når en avtalt poengsum – ofte 500 poeng.

Uno med et flip

Uno Flip er en dynamisk og morsom vri på det klassiske Uno-spillet, som definitivt vil skape liv og røre på den neste spillekvelden din. Ja, og Uno kan til og med være starten på en spennende karriere som pokerspiller.