unoregler.no logo

Uno Reverse Card

UNO kortspill

Uno reverse er som en liten oase av farge og glede i et spennende Uno-spill. Det har blitt brukt til å snu tidevannet, utløse latter og endre spillereglene. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva kortet betyr, andre betydninger det kan ha, og selvfølgelig Uno reverse kortsangen!

Hva betyr Uno Reverse?

Uno er et kortspill som spilles med en spesiell Uno-kortstokk. Dette er en kortstokk med 108 kort, der fire av hver av de tretten forskjellige fargene er nummerert fra null til tolv. I tillegg er det to jokere, et «wild card» og et «draw two» -kort i hver farge. Kortene blir delt ut til spillerne, og målet med spillet er å bli kvitt alle kortene på hånden ved å legge dem ned på bordet i rekkefølge. Når det ikke er flere kort igjen på hånden, trekker spilleren et nytt kort fra bunken og legger dette foran seg på bordet. Wild Card-kortet kan brukes til å representere enhver farge, mens Draw Two-kortet gjør at neste spiller må trekke to nye kort fra bunken og legge dem foran seg på bordet.

Hva er det Uno Reverse går ut på?

Det første spillet i Uno-familien ble introdusert i 1971, og det er et kortspill der målet er å bli kvitt alle kortene dine ved å legge dem på bordet. De fleste Uno-kortene har en farge og et tall, men det finnes også noen spesielle kort som har egenskaper som kan snu spillet. Ett av disse er Uno-vendekortet.

Uno reverse betyr at neste person må ta to ekstra kort, og deretter hoppe over sin tur. Dette kortet kan bare brukes når det ikke er noen andre mulige trekk, for eksempel hvis du ikke har noen andre kort med samme farge som det øverste kortet på bordet. Når et slikt vendekort blir brukt, må den personen som tok to ekstra kort vente til neste runde før de kan legge sine egne kort.

UNO kortspill

Hva er det Uno reversememen betyr?

 «Uno reverse card», er en populær internettmeme som har blitt brukt i en rekke forskjellige sammenhenger. Uno reverse er et metaforisk begrep som brukes for å beskrive «det ultimate comebacket». Ordtaket sier at «når du tror alt er tapt, kan det ene kortet du har igjen være det som snur spillet til din fordel». Dette kortet ble popularisert av en meme på Internett, og har blitt brukt i mange situasjoner der personen snur en negativ situasjon til sin fordel.

Uno-kortet med omvendt tekst ble definert 18. april 2018 som «et oppdatert nei, du er» og ble raskt populært på internett. Det begynner å bli en klassiker når det gjelder memer, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Teksten er kort og konsis, noe som gjør det enkelt å forholde seg til, og bildet av Uno-kortet er bare så morsomt.

UNO

Andre betydninger Uno reverse har

Det er ikke kun et spesifikt kort i Uno-kortspillet som heter «Uno reverse». Dette kortet har også en annen betydning i andre spill. For eksempel i 7-korts stud poker, betyr dette kortet at spilleren mister sin neste tur. I mange andre spill, inkludert noen varianter av bridge, betyr det å vinne den pågående hånden. Uno vendekortet kan på samme linje som memen også holde andre betydninger i dagligdagse sammenhenger. Den kan blant annet være med på å ende «jeg elsker deg mer» diskusjonen mange har opplevd over telefonen med sin kjæreste.

Uno reverse kortsangen

I januar 2022 tok sangen «Uno reverse» internettet med storm. Sangen er både fengende og har en morsom måte å forklare hva kortet går ut på. Sangen er veldig fengende så pass på, det er mulig den blir sittende i hodet ditt i noen dager!

Hva du antageligvis har oversett med Uno Reverse

Når det gjelder Uno-kortene, er det to forskjellige typer: Uno Attack-kort og Uno Reverse-kort. Disse kortene har forskjellige funksjoner, og det er viktig å vite hvordan de skal brukes.Attack-kortene gjør at spilleren mister sin neste tur, mens Reverse-kortet snur rekkefølgen på spillerne. Dette kan være veldig forvirrende, men her er en forklaring på hvordan du bruker disse to kortene.

Uno reverse kan man også se på som et anagram på engelsk, hvor UNO kan deles opp til NO-U, som igjen spiller på reverse sin betydning. Dette er den perfekte slutten på et perfekt comeback!

Det fins store samlinger av ulike og unike Uno reverse kort

Det fins en rekke store samlinger av ulike og unike Uno reverse som man kan finne på nett. Disse kortene er spesial designet og er helt ulike fra hva du vanligvis vil kunne finne i en klassisk Uno kortstokk. Her kan du finne alt fra Disney prinsesse avbildninger som blant annet Tornerose og Askepott, Harry Potter karakterer som Galøye Bister og Professor Krangle, til Simpson karakterer som Homer.

UNO-spill